Overval op geldwagen voorkomen nadat chauffeur het plan opbiechtte, celstraf voor Ossenaren

23 juli 2019 om 14:05
(Archieffoto: politie).
(Archieffoto: politie).
Voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportwagen gaat een 34-jarige man uit Oss drie jaar de cel in. Hij had een vuurwapen met munitie. Een 29-jarige plaatsgenoot moet 2,5 jaar de cel in voor zijn aandeel. Dat besloot de rechtbank in Den Bosch dinsdag.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Een 30-jarige vrouw, die chauffeur was bij het geldtransportbedrijf, hielp mee met de voorbereiding, maar krijgt geen straf: door haar werd de politie tijdig getipt en werd de overval voorkomen, zo meldt de rechtbank.

De vrouw zou volgens de rechtbank vlak voor kerst vorig jaar een route rijden in haar geldtransportwagen. De vrouw had de mannen ver van tevoren al benaderd om dat transport te overvallen. Het drietal kwam vaak samen om te overleggen. De bijrijder van de geldwagen zou van niets weten.

Vader belde politie
Later biechtte de vrouw het plan op aan haar familie. De vader van de vrouw belde vervolgens de politie, die het drietal arresteerde.

“In het geval van de mannen weegt de rechtbank mee dat zij eropuit waren om snel aan geld te komen. Ze hielden daarbij geen rekening met bijvoorbeeld de bijrijder, die van niets wist en voor wie het mogelijk een zeer traumatische ervaring zou zijn geweest”, zo schrijft de rechtbank in een verklaring.

Wachten op privacy instellingen...