Video

Frans en Guus genieten al acht jaar op veerpont Vice Versa: 'Heerlijk om te ontstressen'

24 juli 2019 om 07:30
nl
Hij vaart nog maar sinds 2011, maar is toch een enorm succes. De veerpont tussen Ravenstein en Niftrik is alleen voor fietsers en wandelaars, maar verwelkomt woensdagochtend alweer zijn 100.000ste bezoeker. "Mensen vinden het heerlijk om even te ontstressen. Dat is de kracht van ons pontje."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Het leven is goed op dinsdagmiddag voor kaartjesknipper Guus van Uden en schipper Frans van Tiel van het veerpontje Vice Versa. De twee vrijwilligers wachten in de schaduw op nieuwe klanten. Ondanks dat de thermometer de 32 graden aantikt, hoeven zij zich niet te vervelen. Genoeg fietstoeristen laten zich graag vervoeren naar de overkant van het water.

Schilderachtige plek
"De kracht van het pontje is dat hij vaart op een heel schilderachtige plek", vindt een van de fietstoeristen. "Je komt in vijf minuten helemaal tot rust. Dat komt ook doordat er geen auto's op dit pontje staan." Een scooterrijder weet te vertellen dat hij tijdens zijn tochtje altijd met het pontje gaat. "Ik doe dat graag. Het is toch altijd genieten om hier even te staan."

Guus merkt hoe graag zijn bezoekers op het pontje komen. "Het is voor de fietsers en wandelaars een rustmoment. Je hebt hier zulke mooie natuur. Hier kun je even vijf minuten bijkomen van je wandel- of fietstocht."

Ook Frans geniet
Terwijl Guus met alle passagiers een praatje maakt, rookt schipper Frans tevreden een sigaartje. "Guus maakt van alles mee. Ik niet. Ik zit hier rustig de hele dag." Volgens de schipper zijn het de bezoekers die het pontje tot een succes maken. "Ik denk dat de verhalen van mond tot mond gaan. We zijn al acht jaar aan het varen en het is geen moment saai."

Het pontje vaart tussen het Brabantse Ravenstein en het Gelderse Niftrik, maar Guus weigert om voor een provincie te kiezen. "Ik zeg tegen bezoekers dat we naar de goede kant varen. En welke kant dat is? Dat mogen ze zelf bepalen", lacht de kaartjesknipper hard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.