Video

Dirk draait plaatjes op de hoek van de straat: 'Hij maakt het leven een beetje leuker'

24 juli 2019 om 20:00
nl
De 64-jarige Dirk Rijken is een opvallende verschijning in Dussen in het Land van Heusden en Altena. Al een paar jaar draait hij plaatjes op de hoek van een straat in het centrum. Met zijn platenspeler die op batterijen loopt, laat hij het liefst muziek uit de jaren zestig uit de luidspreker knallen. Het dorp vindt het prachtig.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Alleen een paar 'mopperende bejaarden' hadden last van de herrie en daarom heeft Dirk maar een andere straathoek opgezocht.

“Ik doe dit al twee jaar”, vertelt Dirk. “Ik zit hier om muziek te maken voor de mensen.” Dirk Rijken zit met zijn pick-up op een campingtafeltje in de schaduw van een boom bij de katholieke kerk. “Wat ik doe is uniek, dat zie je nergens.” Ondertussen komt een vrouw op een fiets aangereden, die even komt kijken bij de openlucht-dj.

'Heel Dussen kent hem'
“Die draait hier al jaren”, vertelt de vrouw. “Heel Dussen kent hem en het is gewoon leuk. Lekkere muziek uit de jaren zestig. Hij doet er niemand kwaad mee, het maakt het leven juist een beetje leuker.”

Dirk is een paradijsvogel, hij had zeker in programma’s gezeten als ‘De stoel’ en ‘Man bijt hond’ als die nog bestonden. Hij doet gewoon zijn ding zonder zich veel aan te trekken van ‘de mensen’.

Melkboer en stervoetballer
Dirk is niet alleen een opvallende verschijning in het dorp, Dirk is ook nog eens een zeer bekende Dussenaar. Jarenlang was hij namelijk de sterspeler van de Dussense Boys en ook jarenlang was hij de melkboer van het dorp. Iedereen kent Dirk en Dirk kent iedereen, maar tegenwoordig kennen ze hem als ‘de plaatjesdraaier op de hoek’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.