Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen en de complete vrouwentop naar Boxmeer en Chaam

25 juli 2019 om 07:29
nl
Steven Kruijswijk uit Nuenen en Dylan Groenewegen zijn de grote publiekstrekkers van Daags na de Tour in Boxmeer op maandag en de Acht van Chaam op woensdag. Beide renners komen uit voor de Jumbo-Vismaploeg, die het tijdens de huidige Tour de France erg goed doet. Ook de complete vrouwentop is bij beide criteriums aanwezig.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Daags na de Tour in Boxmeer is traditioneel de eerste ‘kermiskoers’ na de Tour de France. De Nederlandse vrouwen die dit seizoen in veel wedstrijden de lakens uitdelen, verschijnen om kwart over vijf aan de start. Bij de mannen, die rond halfnegen worden weggeschoten, is ook de in Rosmalen wonende Mike Teunissen van de partij.

Acht van Chaam
De Acht van Chaam is het oudste wielercriterium van Nederland. Op de startlijst in Chaam staan behalve Kruijswijk en Groenewegen onder anderen Tourrenner Koen de Kort uit Liempde en de broers Danny en Boy van Poppel.

Bij de vrouwen staan onder anderen streekfavoriete Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Roxane Knetemann en Floortje Mackay aan de start.

De komende dagen wordt duidelijk welke vedetten er nog meer zullen worden gecontracteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.