Video

40 graden op de thermometer? 80 procent kans in Brabant

25 juli 2019 om 08:17
nl
Een 4 en een 0 op de thermometer. De kans dat dit donderdag gebeurt in Brabant is 80 procent. Dat zegt weerman Jordi Bloem van MeteoGroup.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Dat is nog nooit eerder gebeurd op een weerstation in Nederland”, zegt hij. Volgens hem zijn een aantal weerstations in het land in de race voor de 40 graden. Met name Brabant en Limburg maken er kans op.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Hitterecord
Het werd woensdag 39,3 graden in Eindhoven. Daarmee sneuvelde al een 75 jaar oud hitterecord. De kans dat die mijlpaal donderdag meteen alweer aangescherpt wordt, is best groot. Vanwege de aanhoudende hitte is het Nationaal Hitteplan van kracht en geldt voor een groot deel van Nederland code oranje.

Na de warme dag staat een echte plaknacht op het programma. “Het wordt ’s nachts niet koeler dan 23 tot 25 graden”, schat Bloem in. Ook vrijdag zal het rond de 38 of 39 graden zijn, maar in het weekend gaat de temperatuur weer omlaag.


“Het wordt regenachtig met onweersbuien en veel bewolking”, zegt hij. Volgende week wordt het volgens hem ‘lekker zomerweer’. “Dan gaan we naar de 26 en 26 graden en wat droge dagen. Geen extremen meer.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.