Meer dan 100 vaten met chemicaliën gevonden in garagebox midden in woonwijk in Roosendaal

25 juli 2019 om 08:25
nl
De gemeente Roosendaal is in goed overleg met de eigenaar van een garagebox aan de Kalsdonksestraat. In die ruimte werden woensdag ruim honderd vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden. De kosten van de schoonmaakoperatie zijn in principe voor de eigenaar, maar, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten, hij is te goeder trouw en hij heeft zelf alarm geslagen over de aanwezigheid van chemicaliën.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man deed de ontdekking tot zijn eigen grote verrassing. Hij verhuurt deze en andere garageboxen. De woordvoerder van de gemeente meldt verder dat ook in overleg met hem en de milieudienst wordt onderzocht of de bodem vervuild is, omdat een aantal vaten lekte.

Geen risico
Nadat de politie was ingeseind, is de brandweer ingeschakeld om vast te stellen of er explosiegevaar of kans op koolmonoxidevergiftiging was. Dit bleek niet het geval. Ook waren er geen giftige gassen vrijgekomen, zo stelde de brandweer rond twee uur woensdagnacht vast. Wel stonk het er enorm.

Tijdens het leeghalen van de box bleken enkele vaten te lekken. Vermoedelijk gaat het om zoutzuur. De gemeente is hiervoor gewaarschuwd, waarna een reinigingsdienst is ingeschakeld om de ruimte in overleg met de eigenaar schoon te maken. Dat is inmiddels gebeurd. De kosten van deze operatie zijn dus voor de eigenaar.

Onderzoek gaat lang duren
Het uiteindelijk vernietigen van de vaten met het chemisch spul kan volgens de politie lang duren, omdat alles vastgelegd moet worden voor het opsporingsonderzoek. Ook moeten er monsters worden genomen. Verder hoopt de politie er achter te komen wie verantwoordelijk is voor de opslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.