Steven Kruijswijk zakt een plaats in strijd om gele trui in Tour de France - Omroep Brabant

Steven Kruijswijk zakt een plaats in strijd om gele trui in Tour de France

25 juli 2019 om 17:39
nl
Steven Kruijswijk is naar de vierde plaats gezakt in het algemeen klassement van de Tour de France. Zijn achterstand op gele-truidrager Julian Alaphilippe is na donderdag nog steeds 1 minuut en 47 seconden.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Hoewel de Nuenenaar zich 'niet super' voelde in de eerste van de drie Alpenetappes, handhaafde de kopman van Jumbo-Visma zich toch in de groep met favorieten. Hij moest net als onder anderen Alaphilippe, Thibaut Pinot en Geraint Thomas alleen tijd toegeven op de ontsnapte Egan Bernal.

De Colombiaan klom in het klassement van de vijfde naar de tweede plaats, waardoor Kruijswijk naar plek vier zakte. "Het was even alle hens aan dek in die afdaling", zei Kruijswijk onderaan de Galibier, waar hij als tiende over de finish kwam in Valloire op 5.18 van ritwinnaar Nairo Quintana.

'Dag toch goed doorgekomen'
"Alaphilippe kwam terug in de afdaling. Hij is natuurlijk best goed in dat spelletje. We hebben geprobeerd de schade richting Bernal te beperken."

De renners moesten in de achttiende etappe vier cols over, waarvan één van de eerste categorie en twee van de buitencategorie. Kruijswijk: "Het was een heel lastige en slopende dag. Ik zag die mannen achter me één voor één afhaken. Zelf voelde ik me niet super, maar ik ben de dag toch goed doorgekomen. Morgen maar weer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.