Roxana stond meer dan drie uur in de file voor de Merwedebrug: 'Blij met m'n airco'

25 juli 2019 om 21:15
nl
Het was enorm afzien voor de vele automobilisten die donderdagavond in de file stonden voor de Merwedebrug op de snelweg A27. Vanwege de hitte wordt de brug gekoeld met water en daarom werd een aantal rijstroken afgesloten. Het leverde gigantische files op in beide richtingen. "Ik reed om tien voor zeven de file in en ik sta er nog steeds", verzuchtte Roxana Slingerland uit Woudrichem rond kwart voor tien 's avonds.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Donderdag is voor haar altijd een beetje riskant, want dan is het extra druk op de A27. "Maar vandaag niet!", vertelt ze. "Ik vertrok om kwart over zes vanuit Utrecht en kon zo doorrijden. Totdat ik ter hoogte van benzinepomp Scheiwijk kwam, dat was rond tien voor zeven." Daar kwam ze in een file terecht.

2 kilometer in 2 uur
Dat tankstation ligt ongeveer vier kilometer van de Merwedebrug, maar daar had Roxana tegen tien uur voorlopig geen zicht op. Ze is de afgelopen drie uur slechts twee kilometer opgeschoten. "Toen ik net in de file kwam heb ik mijn man geappt dat ik 'iets later' zou zijn." Dat 'iets' werd heel veel. En ze heeft geen idee wanneer ze thuis aan zal komen.

Om haar heen stapten mensen soms uit. "Net zag ik mensen met hun kinderen op de snelweg de hond uitlaten." Toch keerden mensen snel terug naar hun auto. "Zeker nu het ook donkerder wordt."

Wachten op privacy instellingen...

ANWB: 'Korte vertraging'
Waar ze nog het meest van baalt is dat de verkeersinformatie van de ANWB het steeds over om en nabij de twintig minuten vertraging heeft. "Dat hoor ik nu bij elke update, terwijl ik toch echt al uren vaststa." Roxana zat er zelf overigens nog redelijk koeltjes bij. "Ik heb gelukkig airco en voldoende water bij me. En nog genoeg benzine!"

Wachten op privacy instellingen...

Rijkswaterstaat heeft in beide richtingen de rechter rijstrook moeten afsluiten, omdat de brug met water wordt gekoeld. De brug wordt sinds vijf uur donderdagmiddag natgespoten, omdat de stalen brugdelen zijn uitgezet vanwege de hitte. De brug kan hierdoor niet goed meer open of dicht.

De ANWB raadt automobilisten aan om de Merwedebrug te vermijden en om te rijden. Ook vrijdag moet het wegverkeer hier vooralsnog rekening mee houden. Vooral hoge schepen hebben eveneens last van de maatregelen, omdat de brug volgens Rijkswaterstaat voorlopig niet opengaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.