Video

Loodsen met bloembollen en luchtkussens door brand verwoest in Beugen

26 juli 2019 om 08:21
nl
In Beugen woedde vrijdagochtend een uitslaande brand in twee geschakelde loodsen van Verheyen Bloembollen aan de Boxmeerseweg. De brand is sinds halftien onder controle, maar de loodsen zijn volledig uitgebrand, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In de loods werden behalve bloembollen ook springkussens van het bedrijf Fun-Pro opgeslagen. Even werd gevreesd dat bij de brand asbest zou zijn vrijgekomen, maar dit bleek niet het geval. "Het dak is namelijk niet zo heel lang geleden vernieuwd."

Bij de loods stond ook een container met bestrijdingsmiddelen, maar die leek van de buitenkant niet aangetast.

Donkere rookwolken
Bij de brand kwam veel rook vrij. "Vanwege het warme weer was de donkere rook in de wijde omgeving te zien", vertelde de woordvoerder van de Veiligheidsregio. "Inmiddels is de rook lichter van kleur. De rook is niet giftig, maar we willen de mensen daar toch voor waarschuwen. Daarom hebben we voor de zekerheid toch een NL-Alert verstuurd."

Het is nog niet bekend hoe het vuur is ontstaan. De vlammen zouden ontdekt zijn door personeel van het bedrijf. Dat heeft geprobeerd het vuur eerst zelf te blussen. Toen dit niet lukte, werd de brandweer gewaarschuwd.

Het verkeer op de A73 en A77 had weinig last van de rook die over die snelwegen trok.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!