Drugslab in loods in Maarheeze, eigenaar en 3 mannen aangehouden

28 juli 2019 om 13:29
Drie mannen die in de loods aanwezig waren, zijn aangehoudenFoto: Harm Leuken / SQ Vision
Drie mannen die in de loods aanwezig waren, zijn aangehoudenFoto: Harm Leuken / SQ Vision
Aan Het Laar in Maarheeze is zondagochtend in een loods een drugslab gevonden. Vier mensen, onder wie de eigenaar van de loods, zijn aangehouden.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De politie vond het werkende drugslab na 'binnengekomen informatie tijdens het onderzoek'. Wat die informatie was en of het een tip was, kon de woordvoerder niet zeggen. In het lab is amfetamine gevonden. Hoeveel er van die chemische stof aanwezig is, is nog niet bekend.

Ook waren tijdens de inval drie mannen in de loods aanwezig. Het gaat om een 57-jarige Venlonaar, een 41-jarige inwoner van Roermond en een 53-jarige man met een nog onbekende woonplaats. Zij zijn samen met de eigenaar aangehouden.

Bewaakt
Het onderzoek naar het drugslab gaat maandag verder, meldt een woordvoerder van de politie. Tot die tijd wordt de loods bewaakt. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie heeft wel al een eerste onderzoek gedaan.

Maandag zal het drugslab ook worden ontruimd. "Dit moet op een zorgvuldige manier gebeuren en we hebben nu niet voldoende capaciteit om dat te doen. Daarom gaan we morgen verder", zegt de woordvoerder. In 2016 werd aan Het Laar ook een drugslab gevonden. Volgens het ED is de eigenaar daar destijds voor veroordeeld tot een celstraf.

Chemische stoffen altijd gevaarlijk
Het drugslaboratorium vormt nu geen direct gevaar voor de omgeving. Bovendien ligt de loods in het buitengebied. "Maar chemische stoffen en chemische processen zijn natuurlijk altijd gevaarlijk."

Hoe kan jij een drugslab herkennen in de buurt? Bekijk het hieronder:

Wachten op privacy instellingen...

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...