Video

Voor Maarten van der Weijden wilde Waspik een eigen dorpsvlag en nu wil iedereen hem hebben

29 juli 2019 om 07:00
nl
Het dorp Waspik heeft voor het eerst een eigen dorpsvlag. Het rood-wit Brabants geblokte doek, met daarop het wapen van Waspik, is er gekomen door de topprestatie van zwemmer Maarten van der Weiden. De zwemmer woont zelf ook in het dorp. De eerste twee exemplaren van de, inmiddels veelgevraagde, dorpsvlag werden eind juni speciaal gemaakt voor de huldiging van de Elfstedentochtzwemmer. De vlag viel zo in de smaak dat heel Waspik wilde weten waar deze vlag te koop was.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Anita Langermans en Rianda Sprangers zijn totaal verrast door de massale belangstelling voor de vlag. De twee hebben samen met nog een creatieve inwoonster van Waspik de vlag bedacht en ontworpen. “Na de huldiging hadden we enkele foto’s van de vlag op Facebook gezet. Niet wetende dat er massaal op gereageerd zou gaan worden”, vertelt Anita Langermans.

“Heel veel mensen wilden weten waar de vlag te koop was. Bij de huldiging hingen de twee vlaggen aan de gevel van het cultureel centrum in Waspik.”

Na lang twijfelen besloot het tweetal de stap te wagen: de eigen vlag van Waspik werd in (mini)productie genomen. “We dachten dat er misschien belangstelling zou bestaan voor circa vijftig vlaggen, maar inmiddels zijn er al meer dan tweehonderd bestellingen binnen waaronder ook één voor een heel groot exemplaar.”

Brabantse vlag met wapen van Waspik
De vlag van Waspik is rood-wit Brabants geblokt met in het midden het wapen van Waspik. Onder dat wapen staat de plaatsnaam Waspik. De dames willen absoluut niets verdienen aan de verkoop van de vlaggen en inmiddels ook vaantjes.

“Alles wat overblijft na aftrek van de productiekosten gaat rechtstreeks naar de Maarten van der Weijden Foundation”, benadrukt Rianda Sprangers. “Op die manier proberen we ook een beetje bij te dragen aan de topprestatie van onze plaatsgenoot, door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.”

Eerste exemplaar voor Maarten?
De dames hopen dat eind september de eigen vlaggen van Waspik aan vele gevels zullen wapperen. Of ze Maarten de eerste vlag gaan overhandigen? Het antwoord: ze durven het hem niet te vragen, maar misschien dat hij de vlag wel in ontvangst wil nemen als hij de reportage op deze website heeft gezien. Want Maarten woont in Waspik en zonder hem had het dorp nooit een eigen vlag gehad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.