Uitslaande brand verwoest aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk

OISTERWIJK - Bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up aan de Nedervonder in Oisterwijk is zondagavond brand uitgebroken. Bij de uitslaande brand kwam veel rook vrij. Een deel van pand stond op instorten. Uit voorzorg werd een NL-Alert verstuurd met het advies uit de rook te blijven. Rond één uur 's nachts was het vuur onder controle.

LEES OOK: Eigenaar aanmaakblokjesfabriek Oisterwijk over grote brand: 'Dit heb ik al eens meegemaakt'

De brand brak rond acht uur 's avonds uit in de loods waarin ook de aanmaakblokjes werden opgeslagen. Die loods is ongeveer tien meter breed en dertig meter diep. De vlammen sloegen uit het pand.

Nablussen tot diep in de nacht
De Veiligheidsregio liet al snel weten dat het nablussen tot diep in de nacht zou gaan duren. De brandweer liet het magazijn gecontroleerd instorten. Er heeft zondag niemand in het bedrijf gewerkt. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

'Sluit ramen en deuren'
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseerde omwonenden om de ramen en deuren van hun huizen dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. De rook trok over de wijk Waterhoef richting Haaren. "Vooral nabijgelegen huizen hebben het zwaar te verduren", waarschuwde de Veiligheidsregio, die rond kwart voor tien een NL-Alert verstuurde.

Kans op uitbreiding groot
In eerste instantie leek de kans op uitbreiding groot. Rond halfelf was dit gevaar geweken. De brand werd vanuit verschillende zijden bestreden en dat werkte. Ook werden hoogwerkers ingezet.

De brandweer haalde extra water uit een nabijgelegen vijver.

Dikke rookpluimen
Vanuit de wijde omgeving waren dikke rookpluimen te zien. De brand trok veel bekijks.

Treinverkeer stilgelegd
Het treinverkeer tussen Oisterwijk en Boxtel werd stilgelegd, omdat de watertoevoer via slangen over het spoor liep.

Eerder grote brand
In juni 2013 woedde er ook een grote brand bij de aanmaakblokjesfabriek. De schade was toen enorm. Ook toen werd het treinverkeer stilgelegd. In augustus 2016 was er een klein brandje.

Meer over dit onderwerp:
BRANDEN OISTERWIJK 112 FIRE-UP