Uitslaande brand verwoest aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk

28 juli 2019 om 20:11
nl
Bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up aan de Nedervonder in Oisterwijk is zondagavond brand uitgebroken. Bij de uitslaande brand kwam veel rook vrij. Een deel van pand stond op instorten. Uit voorzorg werd een NL-Alert verstuurd met het advies uit de rook te blijven. Rond één uur 's nachts was het vuur onder controle.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De brand brak rond acht uur 's avonds uit in de loods waarin ook de aanmaakblokjes werden opgeslagen. Die loods is ongeveer tien meter breed en dertig meter diep. De vlammen sloegen uit het pand.

Nablussen tot diep in de nacht
De Veiligheidsregio liet al snel weten dat het nablussen tot diep in de nacht zou gaan duren. De brandweer liet het magazijn gecontroleerd instorten. Er heeft zondag niemand in het bedrijf gewerkt. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...

'Sluit ramen en deuren'
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseerde omwonenden om de ramen en deuren van hun huizen dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. De rook trok over de wijk Waterhoef richting Haaren. "Vooral nabijgelegen huizen hebben het zwaar te verduren", waarschuwde de Veiligheidsregio, die rond kwart voor tien een NL-Alert verstuurde.

Wachten op privacy instellingen...

Kans op uitbreiding groot
In eerste instantie leek de kans op uitbreiding groot. Rond halfelf was dit gevaar geweken. De brand werd vanuit verschillende zijden bestreden en dat werkte. Ook werden hoogwerkers ingezet.

De brandweer haalde extra water uit een nabijgelegen vijver.

Dikke rookpluimen
Vanuit de wijde omgeving waren dikke rookpluimen te zien. De brand trok veel bekijks.

Wachten op privacy instellingen...

Treinverkeer stilgelegd
Het treinverkeer tussen Oisterwijk en Boxtel werd stilgelegd, omdat de watertoevoer via slangen over het spoor liep.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder grote brand
In juni 2013 woedde er ook een grote brand bij de aanmaakblokjesfabriek. De schade was toen enorm. Ook toen werd het treinverkeer stilgelegd. In augustus 2016 was er een klein brandje.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!