Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij ongeluk op de A67 - Omroep Brabant

Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij ongeluk op de A67

29 juli 2019 om 14:07
nl
Drie vrachtwagens zijn maandagmiddag rond kwart over twaalf op de A67 bij Asten op elkaar gebotst. Bij het ongeluk is een van de chauffeurs om het leven gekomen. Ook vielen er twee gewonden. Een van de vrachtwagens vervoert gevaarlijke stoffen.
Geschreven door

De snelweg was in de richting van Eindhoven gedeeltelijk dicht tussen de afrit Liessel en Asten. Eén rijstrook ging tijdelijk open tijdens de avondspits. De rest van de weg bleef tot iets over negen uur maandagavond dicht.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede ongeluk
Vanwege een tweede ongeluk met een vrachtwagen bij Helden werd een ander gedeelte van de A67 afgesloten in de rijrichting Eindhoven. Dat stukje was bijna de hele avond dicht.

 

 

Derde vrachtwagen nog niet weggesleept
Twee van de drie vrachtwagens die zijn betrokken bij het ongeluk werden al voor de avondspits weggesleept. Het afvoeren van de derde vrachtwagen met gevaarlijke stoffen nam nog enkele uren extra in beslag.

 

'Bepaald zuur'
Er lekte vloeistof uit een vrachtwagen die gevaarlijke stoffen vervoert. "Het is een geringe lekkage van een gevaarlijke vloeistof", zegt een woordvoerder van de brandweer. Wat voor vloeistof moet volgens hem nog worden vastgesteld, maar het levert geen gevaar op voor de omgeving.

Het ongeluk met de vrachtwagens gebeurde in de file die was ontstaan na een eerder ongeluk waarbij een busje in de middenberm belandde. Er kwamen veel hulpdiensten ter plekke. Zo landde een traumahelikopter op de snelweg.

Onderzoek ter plaatse afgerond
De toedracht van het ongeval is onbekend. De politie heeft het technisch onderzoek ter plaatse afgerond en doet verder onderzoek naar de toedracht.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.