Video

Mike Teunissen wint Daags na de Tour in Boxmeer

29 juli 2019 om 22:14
nl
Mike Teunissen uit Rosmalen heeft Daags na de Tour in Boxmeer gewonnen. In de slotfase van het eerste profwielercriterium na de Ronde van Frankrijk maakte Steven Kruijswijk zich los uit het peloton. De uit Nuenen afkomstige favoriet leek ook te gaan winnen, maar hij moest de zege na een uitermate spannende finale aan zijn ploeggenoot laten. Kruijswijk werd derde, net als in de Tour. Wout Poels pakte de tweede plaats.
Geschreven door

"Het was iets te vlak voor mij", kon Kruijswijk nog enigszins lachen na de finish. "Het was de bedoeling dat ik als eerste zou eindigen, maar vooral Wout dacht er anders over", aldus de kopman van Team Jumbo-Visma. Poels probeerde het nog wel, maar hij werd in de eindsprint geklopt door zijn provinciegenoot.

Criterium live op tv
De wedstrijd over tachtig kilometer werd live uitgezonden op de website en app van Omroep Brabant. Het was een primeur: niet eerder was een criterium live te volgen.

Mike Teunissen arriveerde begin van de avond in een bijzondere auto in Boxmeer. Helaas had hij de luxe BMW te leen en was deze niet verdiend met de gele trui in de Tour.

Teunissen, Kruijswijk en Poels waren maandagavond de grote publiekstrekkers. Ook onder anderen Touretappewinnaar Dylan Groenewegen en Koen de Kort uit Liempde kwamen sterk voor de dag.

Eerder op de dag fietsten de amateurs en de nationale vrouwenelite door Boxmeer. Hun koersen, bij de vrouwen gewonnen door Marianne Vos uit Babyloniënbroek, droegen bij aan de stemming, die er maandag al vroeg inzat. Veel bezoekers waren niet alleen op het evenement afgekomen voor de wedstrijd van de profs. Ze kwamen voor de sfeer, een biertje (of meer) en om mensen te bekijken.

'Gezellig feest'
"Boxmeer blijft leuk, het is elk jaar een gezellig feest", vertelt een wat oudere toeschouwer. Voor de spanning wordt het criterium niet opgezocht, zo lijkt het. Voor menig toeschouwer staat al vast wie er gaat winnen. "Er is maar één die het gegund is. Steven Kruijswijk", zegt een man, die al vroeg een mooi plaatsje langs het parcours had opgezocht.

Om het criterium toegankelijker te maken werd enkele jaren geleden besloten geen entree te heffen. Bezoekers is wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Eén van de collectanten heeft over de giften niet te klagen. "Zo kan de wedstrijd volgend jaar ook weer doorgaan", stelt ze blij vast. Dat er een nieuwe, 46e, editie komt, daaraan twijfelt rondebaas Pierre Hermans niet: "Ik ben dik tevreden."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.