Mark van Bommel: ondanks verlies tegen Ajax is PSV klaar voor de return tegen FC Basel

29 juli 2019 om 19:57
nl
PSV is klaar voor de return van dinsdagavond tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. Dat vertelde trainer Mark van Bommel tijdens het perspraatje vooraf. PSV heeft in Zwitserland aan een gelijkspel genoeg voor de volgende ronde, maar daar gaat de trainer van PSV niet op gokken: “Natuurlijk gaan we voor de winst.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De nederlaag van zaterdag tegen Ajax hoeft volgens Van Bommel geen negatieve invloed te hebben op beslissende wedstrijd tegen FC Basel. “Als je de wedstrijd terugziet, hebben we helemaal niet kansloos verloren en kregen we nog een aantal kansen. Maar we hebben op cruciale momenten fouten gemaakt en we hebben niet laten zien dat we kerels zijn.”

Volgens doelman Jeroen Zoet doet de nederlaag van zaterdag 'natuurlijk pijn', maar hij en zijn medespelers hoeven niet te schakelen voor het belangrijke treffen van dinsdag. "De komende wedstrijd is de belangrijkste. We kunnen het nu wel telkens hebben over de vorige wedstrijden, maar die tellen niet meer."

Voorsprong
PSV verdedigt in de Zwitserse stad een 3-2 overwinning uit de heenwedstrijd in Eindhoven. De Eindhovenaren waren dat duel de betere, maar stonden na 75 minuten wel met 1-2 achter. Door doelpunten van Sam Lammers en Donyell Malen won PSV alsnog in extremis. Maar de twee uitdoelpunten die Basel wist te maken, kunnen zomaar goud waard zijn. “Maar wij hebben er wel drie gemaakt. Zij moeten winnen, maar dat betekent niet dat wij niet vol voor de winst gaan.”

FC Basel liet in Eindhoven weinig zien. Veel initiatief namen de Zwitsers niet, maar Zoet verwacht geen compleet anders spelend Basel dinsdagavond. "Het enige verschil is dat zij moeten winnen. Doordat ze thuis spelen, zullen ze wat opportunistischer zijn."

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

PSV is met een selectie van twintig man afgereisd naar Basel. Onder andere met Gastón Pereiro. De Uruguyaan was al even terug van de Copa America, maar maakte nog geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Van Bommel mist dinsdagavond wel zijn eerste aanvoerder Ibrahim Afellay, Toni Lato en Sam Lammers. De middenvelder raakte geblesseerd in het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal en die blessure ziet er nu, drie dagen later niet goed uit. "Meer kan en mag ik er ook niet over zeggen", zei de PSV-trainer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.