Video

Toen Philip 13 was ging hij voor handtekeningen naar Daags na de Tour, nu fietst hij zelf mee

30 juli 2019 om 09:28
nl
Zes jaar geleden had Philip Heijnen uit Oeffelt nog de hulp van een rondemiss nodig om tijdens het criterium in Boxmeer een handtekening te scoren van profrenner Bauke Mollema. Maandagavond maakte de 19-jarige renner als regionale amateur deel uit van het peloton met veel ‘grote namen’ uit de afgelopen Tour de France.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door


Zij aan zij met onder meer geletruidrager Mike Teunissen, Steven Kruijswijk en etappewinnaar Dylan Groenewegen draaide hij zijn rondjes om de kerk mee. “Het was supergaaf. In de winkelstraat stond een flinke mensenmassa, mooi om daar doorheen te rijden. Het rook er wel naar bier”, vertelt Philip in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. Waar de grote namen in, al dan niet geleende, dure auto’s naar Boxmeer waren afgezakt, kwam Philip maandagavond op de fiets vanuit Oeffelt naar Boxmeer.


Hij genoot van het meerijden met de grote jongens, tijdens de koers was er zelfs plaats voor een kort praatje. “Bijvoorbeeld hoe het met ze gaat en zo”, verklapt hij.

Over de vraag of de winnaar van het criterium afgesproken werk zou zijn, wil hij niet veel kwijt. “Ik ken mijn plaats in het peloton. Het publiek komt niet voor mij naar Boxmeer”, vertelt hij lachend. Heijnen eindigde als dertiende in zijn eerste Daags na de Tour. Na een korte vakantie, gaat de renner zich voorbereiden op de komende baanwedstrijden.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.