Gewapende overval op Kruidvat Veghel, wapen gevonden in vijver in de buurt

VEGHEL - De drogisterij van Kruidvat aan de Bunders in Veghel is dinsdagmiddag overvallen door een man. Hij bedreigde een medewerker met iets wat op een vuurwapen leek, meldt de politie. Daarna sloeg hij op de vlucht. Er werd onder meer met een politiehelikopter naar hem gezocht, maar hij is nog niet gepakt. In een vijver in de buurt werd aan het begin van de avond een wapen gevonden.

Watvoor wapen precies, kan de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Onderzocht wordt of het wapen is gebruikt bij de overval, laat een woordvoerder van de politie weten. Het wapen werd gevonden in een vijver bij de Spreeuwendonk in Veghel.

'Behoorlijke impact'
De overvaller drong de winkel rond halfdrie binnen. Hij ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. Er raakte niemand gewond, maar de overval heeft 'uiteraard een behoorlijke impact op het personeel', zo laat de politie weten.

De overvaller is op de fiets richting de Donken gevlucht. Het gaat om een man van ongeveer twintig jaar oud met een getinte huidskleur. Hij draagt een donkerkleurige lange broek.

Meer over dit onderwerp:
VEGHEL OVERVALLEN