De ouderen in Udenhout worden heel blij van vakantiekaartjes! Stuur jij er ook een op?

5 augustus 2019 om 13:46
Frankrijk, Spanje, Italië... Veel Brabanders zijn er weer heerlijk op uit gegaan deze zomer. Maar opa en oma? Die blijven alleen achter. Hoe leuk is het dan als iemand aan je denkt en even een kaartje stuurt? Daarom is Betty van den Oetelaar een kaartenactie gestart om ouderen met vakantiekaartjes een hart onder de riem te steken: 'Groeten uit Brabant'. En jij kan meehelpen!
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door
Nicole Melchers

In de zomervakantie voelt vijftien procent van de ouderen zich eenzamer dan in de rest van het jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Veel mensen zijn natuurlijk op vakantie, terwijl opa en oma alleen achterblijven.

In woonzorgcentrum de Eikelaar in Udenhout wordt van alles georganiseerd om de ouderen gezellig samen te brengen in de zomervakantie. Zoals themadagen waarbij verschillende landen aan bod komen. Vooral de Belgische dag met Belgische patatten werd goed gewaardeerd. Maar zo'n kaartje... een gewoon leuk en ouderwets kaartje, daar worden ze wel héél blij van. "Zonder kaartje, ben je vergeten", zegt bewoonster Netty van Ingen.

Groeten uit Brabant
Daarom heeft Betty een leuk idee bedacht in het kader van de zomereenzaamheid: 'Groeten uit Brabant'. Ben je op vakantie en vind je het leuk om de bewoners van de Eikelaar heel blij te maken? Stuur dan een kaartje naar onderstaand adres! Als je niet op vakantie bent, mag dat overigens ook.

Omroep Brabant
t.a.v. Groeten uit Brabant
Postbus 108
5600 AC Eindhoven

En dan zorgt Betty hoogstpersoonlijk dat de brieven bij de bewoners van de Eikelaar terecht komen.

Wachten op privacy instellingen...