Keert kijkcijferkanon Grietje Post ook weer terug in de nieuwe Man bijt hond? - Omroep Brabant

Keert kijkcijferkanon Grietje Post ook weer terug in de nieuwe Man bijt hond?

31 juli 2019 om 08:45
Jarenlang was de Werkendamse Grietje Post het kijkcijferkanon van Man bijt hond. Het tv-programma dat zestien jaar lang bij de Nederlandse publieke omroep (NPO) te zien was, keert in augustus terug op de televisie bij SBS6. Hoewel Grietje (nog) geen telefoontje heeft gehad hoopt ze héél voorzichtig op een comeback.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De fans die nog dagelijks op de stoep staan bij de Werkendamse zijn een stuk zekerder. Grietje Post moet terug in het programma.

Arnold Peters is een dag nadat het nieuws bekend werd dat Man bijt hond terugkeert op de televisie, met een groepje vrienden op bezoek bij de krasse dame. Ze zijn fan van het eerste uur en unaniem zijn ze van mening dat ook Grietje terug ‘moet’ op de beeldbuis. “Ik vind van wel”, zegt Arnold. “Dat zijn van die types die wat anders doen dan een ‘normaal’ mens en dat is gewoon leuk.”

Grietje wil wel weer
De makers van Man bijt hond namen Grietje in de hoogtijdagen van het programma mee naar plekken in Nederland waar ze nog nooit was geweest. Ze zat onder meer in een vliegtuig en overnachtte zelfs in een klooster.

“Ik kan dat niet meer hoor”, zegt Grietje. “Ik wil best weer meedoen, maar het lopen gaat niet meer zo makkelijk. Ik zou wel een brievenrubriek willen doen en mijn commentaar willen geven op de toestand in de wereld. Ik praat graag, dat heb ik ook nodig.”

Op de vraag of ze een telefoontje verwacht van SBS of John de Mol, reageert ze omzichtig. “Ik weet het niet, hoor. Ik heb al gezocht naar telefoonnummers van de mensen die hier altijd kwamen, maar ik kan ze niet meer vinden. Spreekt u John de Mol?”, is een tegenvraag van de krasse dame.

Grietje nooit betaald door de publieke omroep
Tijdens het interview over een eventuele comeback in de nieuwe Man bijt hond gaat het heel even ook over geld. Wat blijkt, Grietje Post is door de publieke omroep nooit betaald voor al haar inspanningen. “Geen dubbeltje, geen cent. Floris, dat weet jij ook.” Floris, steun en toeverlaat beaamt het: “Helemaal niks."

Wel werd ze zo nu en dan getrakteerd op een lekker etentje en mocht ze overal mee naar toe. “Het was wel een gezellige tijd”, aldus de nog steeds razend populaire Grietje Post.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...