Twintig kinderen onwel in zwembad van recreatiepark, ouders boos over hoge concentratie chloor

1 augustus 2019 om 10:44
De hulpdiensten hebben vannacht nog de kinderen onderzocht (Foto: FPMB)
De hulpdiensten hebben vannacht nog de kinderen onderzocht (Foto: FPMB)
Twintig kinderen zijn woensdagavond onwel geworden nadat ze gezwommen hadden in het zwembad van recreatiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Volgens campingbezoekers was het chloorgehalte in het water te hoog. Het zwembad was overdag gesloten geweest vanwege een te hoge concentratie chloor, maar was 's avonds weer geopend.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

De kinderen zijn in eerste instantie naar de huisartsenpost gegaan omdat ze last hadden van hun ogen en huid. De huisarts heeft, omdat het om twintig kinderen ging, de politie en de GGD ingeschakeld.

Wachten op privacy instellingen...

Die hebben toen een medische post bij het zwembad ingericht om alle kinderen te onderzoeken. Uiteindelijk hadden acht tot tien kinderen echt klachten. Zij zijn geholpen en konden gewoon op het vakantiepark blijven.

Noodtelefoon
Volgens directeur Jos Mennen van de Oostappengroep, waar Droomgaard onder valt, zijn alle protocollen gevolgd. "Een gespecialiseerd bedrijf heeft woensdagmiddag om vijf uur het sein veilig gegeven. Om half twaalf 's nachts is er een oproep via de noodtelefoon gegeven op het park, dat er weer iets aan de hand was in het zwembad."

Boos
Volgens de Veiligheidsregio zijn de gemoederen op het vakantiepark de afgelopen nacht wel hoog opgelopen. Veel ouders waren boos over het feit dat het zwembad teveel chloor bevatte. Uiteindelijk is de rust weer teruggekeerd.

Donderdag werd de hele dag gezocht naar de oorzaak van het kapotte chloorsysteem in het zwembad van recreatiepark Droomgaard. het is niet bekend of daar al iets uit is gekomen. De provincie, die verantwoordelijk is voor de waterkwaliteit van zwembaden in Brabant zegt dat alle monsters die tot en met juni zijn genomen, in orde waren. Het watermonster van juli is nog niet geanalyseerd. Volgens de provincie wordt er ook onderzoek gedaan naar de luchtkwaliteit in het zwembad.

Wachten op privacy instellingen...