Vincent van Gogh door de ogen van vrienden en familie; schilder was niet alleen maar ongelukkig

1 augustus 2019 om 13:42
nl
Vincent van Gogh was niet alleen eenzaam, lastig, depressief en miskend, zoals hij zo vaak wordt afgeschilderd. De schilder had ook een andere kant. Hij had een lange, innige relatie met zijn familie en vrienden bijvoorbeeld. Van collega-kunstenaars kreeg hij waardering, vriendschap en erkenning. In een grote najaarsexpositie wil Het Noordbrabants Museum in Den Bosch deze kant van Van Gogh laten zien.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Directeur Charles de Mooij: "In deze expositie tonen we Vincent van Gogh door de ogen van hen die van hem hielden. Door middel van zijn kunstwerken, brieven en zelden getoonde persoonlijke objecten vertellen we intieme verhalen over zijn relatie met de mensen die dichtbij hem stonden. Zo krijgt de bezoeker meer begrip voor Van Gogh als persoon, maar ook voor Van Gogh als kunstenaar."

Te zien zijn onder meer schilderijen, tekeningen, brieven en documenten van personen die een belangrijke rol speelden in zowel het leven als het werk van Vincent van Gogh, waaronder condoleancebrieven van de kunstschilders Camille Pissarro, Henri de Toulouse-Lautrec en Paul Gauguin na het overlijden van Van Gogh.

Tickets zijn vanaf nu te koop
Met de symbolische overhandiging van het eerste entreeticket hebben provinciebestuurder Marianne van der Sloot en directeur Charles de Mooij het startschot gegeven voor de online verkoop van de najaarstentoonstelling 'Van Goghs intimi. Vrienden, familie, modellen'.

De tentoonstelling opent op 21 september aanstaande en duurt tot en met 12 januari 2020.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.