Politie verbijsterd over opdringerig publiek bij dodelijk ongeluk: ‘Hij vecht hier voor z’n leven'

1 augustus 2019 om 20:24
nl
In Uden kwam maandag een 28-jarige motorrijder om het leven. De man klapte tegen de vangrail en raakte zwaargewond. De hulpdiensten startten snel met de reanimatie, maar tot hun verbijstering waren ze niet alleen, daar op de Nistelrodeseweg.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Een van de agenten die ter plaatse kwamen, Stephanie, zag dat het slachtoffer werd gereanimeerd door omstanders en ambulancemedewerkers. “We hoorden al snel dat de traumahelikopter ook ter plaatse kwam om te assisteren”, schrijft ze op Facebook.


De hulp voor de motorrijder mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke.

Verbijsterend en respectloos
“Wij hebben daarop direct de weg aan beide kanten afgezet om te zorgen voor een veilige en vrije werkruimte voor alle hulpdiensten en er zo voor te zorgen dat er later ook een goed onderzoek kon plaatsvinden. Wat ik vervolgens zag, vond ik verbijsterend en respectloos. Mensen die met kinderen aan kwamen rennen en onder het lint door kwamen om vervolgens een goed plekje op de vangrail uit te zoeken.”

“Wat bezielt jullie?”, vraagt Stephanie zich af. “Verderop ligt iemand te vechten voor zijn leven.”

Grote mond
Stephanie en haar collega’s stuurden de mensen weg en vertelden dat het lint er niet voor niks hing. “Maar enige tijd later zagen wij twee fietsers die het lint omhoog trokken om er vervolgens onderdoor te gaan. Bij het aanspreken van deze mensen kwam er ook meteen een grote mond, want meneer moest er langs.”

Stephanie snapt er niets van: “Wij begrijpen dat het vervelend is als wij iets afzetten met lint, maar dit gebeurt altijd met een reden. Stel je eens voor dat het om jouw familielid of vriend gaat, dan zou je toch ook willen dat alle hulpverleners zich daarop kunnen richten?”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.