PSV wint weer niet: 'Ploeg krijgt opnieuw vroege goal tegen, dat lijkt een probleem te worden'

2 augustus 2019 om 23:03
nl
PSV heeft net als titelconcurrent Ajax in de eerste competitiewedstrijd direct punten laten liggen. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan een gelijkspel in De Grolsch Veste tegen FC Twente, nadat de thuisploeg al na acht minuten de score had geopend.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Keito Nakamura zette PSV al vroeg op achterstand. De vleugelspeler trok vanaf de zijkant naar binnen en schoot van afstand hard en laag in de hoek. PSV ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg de touwtjes gedurende de wedstrijd strakker in handen. Dat leidde tot een paar kleine kansen, maar ook Twente bleef gevaarlijk met een aantal scherpe counters.

In de tweede helft bleef de druk van PSV verder toenemen. Het was uiteindelijk Denzel Dumfries die zijn ploeg in de 65e minuut weer op gelijke hoogte zette. Hierbij bleef het ondanks een slotoffensief van de ploeg van trainer Mark van Bommel. Daarmee verzuimde PSV te profiteren van het gelijkspel van Ajax, eerder op de avond tegen Vitesse (2-2).

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

RKC Waalwijk kan terugkeer niet bekronen met winst
Het is RKC Waalwijk niet gelukt om de rentree in de eredivisie winnend af te sluiten. De ploeg van Fred Grim kwam tegen VVV-Venlo nog wel op voorsprong, maar die voorsprong werd na rust omgebogen. In Venlo heeft RKC zijn eerste wedstrijd met 3-1 verloren.

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

De ploeg van Fred Grim kende een bliksemstart in De Koel. Na tien minuten kopte Anderlecht-huurling Hannes Delcroix raak uit een vrije trap van Anas Tahiri. Nog voor rust kregen de Waalwijkers kansen om die voorsprong verder uit te bouwen. Het vizier bij onder andere Mario Bilate stond niet op scherp.

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Na rust ging het echter helemaal fout bij de bezoekers. Elia Soriano bracht VVV al snel op gelijke hoogte en tien minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van doelman Etienne Vaessen. Deze werd benut door Johnatan Opoku. Met een fraai afstandschot zorgde Peter van Ooijen voor het slotakkoord.

 

Wachten op privacy instellingen...

Willem II
Willem II won vrijdag al de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 in de eredivisie. De bekerfinalist deed dat op bezoek bij PEC Zwolle. Het werd 3-1 voor de formatie van coach Adrie Koster. Zwolle kwam nog wel op voorsprong, door een doelpunt van de Duitser Lennart Thy. De Griek Vangelis Pavlidis zorgde voor de 1-1. Dankzij Clint Leemans kwam Willem II aan de leiding. De middenvelder van PEC Zwolle kopte in eigen doel. Met zijn tweede van de avond maakte Pavlidis ook de 3-1 voor de Tilburgers.

Wachten op privacy instellingen...

Door de overwinning staat Willem II in ieder geval een avond aan kop in de eredivisie. Bovendien is Pavlidis met twee treffers topscorer. De Griekse aanvaller kan lachen om die feiten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!