Duo verstopt 30.000 euro onder kleding maar wordt betrapt bij controle grens Hazeldonk

2 augustus 2019 om 16:07
nl
De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagmiddag bij Hazeldonk een 27-jarige man uit Guinee en een 19-jarige Fransman gearresteerd. Bij de controle van een Frans voertuig gedroeg het tweetal zich verdacht. Na onderzoek bleek dat ze bijna 30.000 euro hadden verborgen onder hun kleding. Ze worden verdacht van witwassen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ze konden niet goed uitleggen waar het geld vandaan kwam. De twee zitten in de cel, het onderzoek loopt.

Tussen drie uur 's middags en halfnegen 's avonds werden bij de grensovergang verschillende auto's en de inzittenden van zeven internationale bussen gecontroleerd.

Bij deze controle werden twee Albanese mannen van 23 jaar betrapt, die illegaal in het Schengengebied verbleven. Ze moeten terug naar Albanie. Dat geldt ook voor een 21-jarige Algerijn, die de juiste papieren niet had.

Onder invloed van drugs
Een 22-jarige Belg werd aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Na een speekseltekst kreeg hij een rijverbod van 24 uur. Ook betrapte de Marechaussee een 22-jarige man op rijden zonder rijbewijs. Het voertuig op naam van een leasemaatschappij is in beslag genomen.

Verder hield de Marechaussee twee personen aan die gesignaleerd stonden voor DNA-afname. Daarnaast werden meerdere boetes geïnd en werden pepperspray en een honkbalknuppel in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!