Belgische vrouw scheurt dronken en bumperklevend door Breda

4 augustus 2019 om 10:19
De vrouw had veel te veel gedronken (archieffoto).
De vrouw had veel te veel gedronken (archieffoto).
Een Belgische vrouw is zaterdagavond dronken van de weg geplukt in Breda. De 32-jarige vrouw uit Stabroek reed zeker zeventig kilometer te hard en was aan het bumperkleven. Ook negeerde ze een stopteken van de politie.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Agenten zagen de vrouw rond elf uur ’s avonds rijden. Ze viel op door haar rijgedrag. Ze hield maar weinig afstand op de Boeimeersingel en haalde een auto in net voor een verkeerslicht. De politieagenten wilden haar aanspreken en bekeuren, maar de vrouw stopte niet toen ze aangaven dat ze dit moest doen.

De automobiliste ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Boschstraat reed ze boven de honderd kilometer per uur, terwijl je daar maar dertig kilometer per uur mag rijden. Een fietser moest uitwijken om niet geraakt te worden.

Rijbewijs kwijt
Om te voorkomen dat er ongelukken gingen gebeuren, zetten de agenten hun politieauto tegen haar wagen aan. De vrouw moest een blaastest doen, waaruit bleek dat ze teveel had gedronken. Het kwam boven de 1,8 promille uit. Ze is haar rijbewijs voorlopig kwijt.

Wachten op privacy instellingen...