Video

Riek blaast 106 kaarsjes uit maar is nét niet de oudste van Brabant: 'Ik ben heel content'

4 augustus 2019 om 17:04
nl
Ze is net niet de oudste Brabander maar met haar 106 jaar komt Riek Hendriks-Uijen wel heel dicht in de buurt. Zondag vierde de krasse dame haar verjaardag in zorgcentrum De Lookant in Wanroij waar ze sinds een paar jaar woont. Terugkijkend op die 106 jaar is Riek heel stellig: "Ik heb een heel mooi leven gehad."
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

Net als de oudste inwoonster van onze provincie, zuster Melchiada in Oirschot, is Riek geboren in 1913, op 4 augustus in dat jaar. Zuster Melchiada kwam enkele maanden eerder op deze wereld, te weten op 26 februari 1913.

Sterk geslacht
Riek komt uit een sterk geslacht. Haar broers en zussen stierven als tachtigplussers, een enkeling werd nog ouder. Maar geen van de elf kinderen in het destijds Gelderse gezin mocht zoveel kaarsjes uitblazen als Riek.

Kerngezond en helder als wat ontving ze zondag haar bezoek. Maandag komt ook de burgemeester van Sint-Anthonis nog op visite.

'Gaat goed met mij'
Tot drie jaar geleden woonde Riek nog zelfstandig. Haar man, voormalig lid van de Provinciale Staten, was toen al meer dan twintig jaar dood. Met hem trouwde ze in 1941.

Dat ze kinderloos bleven is nog steeds een pijnlijk onderwerp. Maar voor het overige is Riek dik tevreden. "Het gaat goed met mij. Ik ben heel content."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.