Geen 400, maar 1000 ideeën voor nieuwe naam fusiegemeente - Omroep Brabant

Geen 400, maar 1000 ideeën voor nieuwe naam fusiegemeente

6 augustus 2019 om 12:23
nl
Meer dan duizend inwoners hebben een naam ingestuurd voor de nieuwe gemeente die ontstaat na de samenvoeging van Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. 1037 inwoners om precies te zijn. Een aantal dat de inwoners van de drie gemeenten een compliment oplevert van burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Op basis van ervaringen van andere gemeenten van vergelijkbare grootte, werden volgens de burgemeester ongeveer vierhonderd suggesties voor namen verwacht. “Dat het nu meer dan verdubbeld is, getuigt van de grote betrokkenheid van de inwoners van de drie gemeenten”, laat ze weten.

Dat er tussen de ruim duizend inzendingen dubbelingen zitten, ligt volgens een woordvoerder van de gemeente Boxmeer voor de hand. “Meer dan duizend unieke namen zou wel heel bijzonder zijn”, geeft ze aan. Welke namen zijn ingestuurd, weet ze niet. “Alle suggesties gaan nu naar de naamgevingscommissie”, legt ze uit.

Top 3
Die commissie kan dus aan de slag. Waarschijnlijk buigt zij zich donderdag al over de inzendingen, laat een woordvoerder van de gemeente Sint Anthonis weten. De naamgevingscommissie bestaat uit drie inwoners per gemeente. De voorzitter is René Bastiaanse van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) én oud-presentator van het populaire tv-programma De Wandeling van Omroep Brabant.

De commissie presenteert waarschijnlijk in de tweede week van september een top 3.

Stemmen
Vervolgens kunnen inwoners hun stem uitbrengen op hun favoriete naam. Ruim op tijd, want de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis gaan per 1 januari 2022 samen. Grote vraag is dus waar de inwoners van de nieuwe gemeente dan voortaan thuiskomen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.