Rookprotest moet Havermarkt in Breda blauw gaan zetten: ‘Om pestende mensen terug te pesten’

6 augustus 2019 om 15:06
nl
Sinds kort is het terras van Café de Corenmaet in Breda gedeeltelijk rookvrij. Daar is niet iedereen het mee eens. Als reactie op het rookverbod werd het Facebookevenement ‘Een Hele Middag Flink Paffen Op De Rokers-helft Van Het Terras’ bij het café aan de Havermarkt in het leven geroepen. Inmiddels hebben ruim 135 mensen aangegeven dat ze aanstaande zaterdag mogelijk bij het rookprotest aanwezig zullen zijn. "We voelen ons betutteld en gepest."
Profielfoto van Nynke Cuperus
Geschreven door

Hoewel het initiatief duidelijk een ludiek karakter heeft, zijn de rokers van plan om behoorlijk wat peuken op te steken, aanstaande zaterdag. "Het zou mooi zijn als de Havermarkt in Breda aanstaande zaterdag blauw staat van de rook."

Aan het woord is initiatiefnemer Martijn Korremans. Hij zag een discussie onder een Facebookbericht losbarsten waarin het gedeeltelijk rookvrije terras van de Corenmaet aangekondigd werd. “Zelf kom ik daar nooit en rook ik eigenlijk niet zoveel. Maar ik vond dat iemand het initiatief moest nemen. Dus maakte ik een Facebookevenement aan.”

Nu hoopt hij dat enkele honderden mensen komen opdagen bij 'Een Hele Middag Flink Paffen Op De Rokers-helft Van Het Terras'. “Het zou leuk zijn om met de hele Havermarkt even een sigaretje te roken.”

Wachten op privacy instellingen...

 

Irritaties aan commentaar op rokers
Martijn merkte aan de reacties op het Facebookbericht dat veel rokers zich ‘betutteld en gepest voelen’ door mensen die commentaar hebben op rokers. De reden van het evenement is dan ook om ‘pestende mensen een beetje terug te pesten.’

Rookprotest is overdreven
Overigens neemt Martijn het evenement niet zo serieus. "Ja, het protest is overdreven. Het is niet zo’n toestand, meer een lolletje."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.