Video

Twee meter lange slang gevonden in de berm van de weg: 'Waarschijnlijk vakantiedumping'

8 augustus 2019 om 09:05
nl
Een slang van twee meter in de berm in Reek. Deze bijzondere melding kwam donderdagochtend binnen bij de politie. Op de plek van de vondst aangekomen, de Oude Maasdijk, bleek het te gaan om een dode slang. "Maar de melding was in eerste instantie dat hij nog leefde", laten Rachel en Saskia van de dierenambulance Land van Cuijk e.o. weten. "We zijn meteen gaan rijden, want dit is ook voor ons geen doorsneedier."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De politie vermoedt dat het dier gedumpt is. Dat denken Rachel en Saskia van de dierenambulance ook. Een 'vakantiedumping' noemen ze het "Dit is geen plek waar zo'n slang normaal zou gaan zitten", legt Saskia uit. "Hij zal altijd hoge struiken opzoeken om zich te verstoppen. En die waren hier niet aanwezig."

De slang zag er volgens Saskia en Rachel bovendien erg vermagerd uit. "Hij is hier neergelegd om dood te gaan", concluderen ze. "Een trieste zaak." Volgens de twee heeft de slang waarschijnlijk veel geleden.

Lees verder na het gesprek met Saskia en Rachel van de dierenambulance. Zij gingen meteen af op de melding van de gevonden slang.

Wielrenner zag slang liggen
De melding werd donderdagochtend gedaan door een wielrenner die het dier zag liggen. Hij dacht dat de slang nog leefde. Maar even later meldde de politie al aan Saskia en Rachel dat de slang dood was.

"Als je zo'n python levend vindt, word je niet heel blij", zegt Saskia. "Met een python die leeft, moeten we wel voorzichtig zijn. Die pak je niet een-twee-drie op." Maar natuurlijk hadden ze liever gehad dat de slang nog had geleefd. "Want het liefst komen wij natuurlijk om dieren te helpen."

De politie laat weten verder geen onderzoek te doen naar wie de slang gedumpt heeft.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone