Man zit drie uur in auto met draaiende motor, blijkt gezochte gevangene met doorgeladen pistool

TILBURG - De politie heeft woensdag een gezochte gevangene aangehouden in Tilburg. Hij was niet teruggekeerd van zijn verlof van de Penitentiaire Inrichting Hoogvliet in Rotterdam. In de auto van de 38-jarige Tilburger werd ook een doorgeladen pistool met munitie gevonden.

De politie kwam de man woensdagochtend op het spoor omdat iemand meldde dat hij al drie uur in een auto zat met een draaiende motor. Die auto stond geparkeerd op de Huijsmansstraat in Tilburg.

Bekend met vuurwapens
Toen de politie het kenteken controleerde, werd duidelijk dat de eigenaar van deze auto gezocht werd omdat hij op 5 augustus niet was teruggekeerd van zijn verlof van de PI Hoogvliet. Uit de gegevens bleek verder dat deze Tilburger eerder vuurwapens in zijn bezit had.

Toen agenten gingen kijken bij de auto zagen ze dat een man op de bestuurdersstoel lag te slapen. Ze zagen dat het de gezochte man was en maakten hem wakker om hem aan te houden. Hij verzette zich hierbij flink en werd uiteindelijk naar het cellencomplex gebracht. Later bleek dat op de bijrijdersstoel een sporttas met een doorgeladen pistool en acht patronen stond.

Meer over dit onderwerp:
TILBURG GEVANGENEN AANHOUDINGEN WAPENS