Tientallen mensen missen vlucht vanwege chaos en vertraging op Eindhoven Airport

8 augustus 2019 om 12:43
nl
Eindhoven Airport kampte donderdagochtend uren lang met een technische storing bij de bagagebanden. Er was veel vertraging bij de incheckbalies en hierdoor hebben tientallen mensen hun vlucht gemist. De storing is sinds twaalf uur verholpen. "We zijn nu bezig om alle drukte weg te werken", zegt een woordvoerder van Eindhoven Airport.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Op sociale media klaagden mensen over gigantische rijen en dat het erg druk was. Ook hebben meerdere passagiers hun vlucht gemist. "Het gaat om enkele mensen op enkele vluchten. Zij worden omgeboekt", zegt de woordvoerder.

Alle vluchten vanaf Eindhoven Airport zijn donderdagochtend met vertraging vertrokken. "Het gaat om twintig en dertig minuten vertraging", meldt de woordvoerder. Op de site staan echter ook een aantal vluchten die een vertraging hebben van meer dan 45 minuten.

Vastgelopen
De technische storing aan het bagagesysteem heeft de hele ochtend geduurd. "Het systeem was vastgelopen, werkte toen weer en liep vervolgens opnieuw vast. Nu loopt alles weer." Vanwege de storing was het niet mogelijk voor reizigers om bij de Drop& Go zelf bagage in te checken. "Alles moest aan de balies handmatig worden ingecheckt."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!