Huis beschoten in Tilburg, buurtbewoners denken dat de schutter zich heeft vergist

TILBURG - Een huis aan de Korhoenstraat in Tilburg is vrijdagnacht rond twee uur beschoten. Volgens een politiewoordvoerder is er niemand gewond geraakt. In een rolluik van het huis waarop geschoten is, zijn zes kogelgaten te zien. De bewoners, een stel, raakten niet gewond. Buurtbewoners reageren zaterdagochtend verbaasd op de schietpartij. Ze vermoeden dat de schutter zich heeft vergist in het huis.

Een scenario dat de politie niet kan bevestigen. "We houden alle scenario's open", zegt een woordvoerder.

Buurtbewoners kunnen zich echter niet voorstellen dat het stel in het huis dat beschoten is problemen heeft, zo vertellen ze zaterdagochtend tegen onze verslaggever. De bewoners waren op het moment van de schietpartij thuis. Ze werden door de politie in veiligheid gebracht.

Schutter gaat er op scooter vandoor
Op camerabeelden is volgens een politiewoordvoerder te zien dat er rond twee uur een donkere scooter voor het huis stopt. De bestuurder, hij zat alleen op de scooter, ging er na de schietpartij vandoor in de richting van de Oude Hilvarenbeekseweg.

De politie gaat ervan uit dat de scooterrijder ook de schutter is. Op de vraag of op de beelden te zien is dat er op het huis geschoten wordt, antwoordt een woordvoerder dat de beelden niet heel duidelijk zijn. "Maar er is te zien dat de scooterrijder zijn arm beweegt." De schutter is zaterdagochtend nog niet gevonden.

Camerabeelden
Agenten hebben vrijdagnacht onderzoek gedaan in de omgeving. Ook hebben ze camerabeelden bekeken.

De politie vraagt getuigen die meer weten zich te melden. Ook is ze nadrukkelijk op zoek naar camerabeelden uit de omgeving.

De politie doet onderzoek in de Korhoenstraat in Tilburg. (Foto: Toby de Kort)
Meer over dit onderwerp:
TILBURG SCHIETPARTIJEN