PSV 'toont potentie' en wint van ADO Den Haag, RKC Waalwijk kansloos tegen AZ

11 augustus 2019 om 22:00
In de laatste wedstrijd van de tweede speelronde heeft PSV een verdiende overwinning geboekt op ADO Den Haag. De bezoekers kwamen goed weg met de 3-1 nederlaag. Eerder op zondag verloor RKC Waalwijk van AZ.
Profielfoto van Redactie

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

Tomas Necid zette de bezoekers na een halfuur nog op voorsprong, maar Armindo Bruma zorgde ervoor dat de twee ploegen met een 1-1 tussenstand gingen rusten. Na de hervatting verprutste PSV legio kansen en waren Donyell Malen en (invaller) Cody Gakpo wel trefzeker. Smet op de Eindhovense zege was het uitvallen, vlak na rust, van Hirving Lozano. Hij raakte geblesseerd, al werd later op de avond in het tv-programma Studio Voetbal gemeld dat de ernst waarschijnlijk meevalt.

Tekst gaat door onder de tweet.

RKC Waalwijk
RKC Waalwijk verloor eerder op zondag met 0-2 van AZ. Oussama Idrissi scoorde twee keer. De Alkmaarders kwamen geen moment in de problemen, ook omdat RKC bijna de hele tweede helft met een man minder speelde na een rode kaart voor verdediger Juriën Gaari.

Clubwatcher John Nelissen vindt dat RKC werd overklast door AZ. In de video in de tweet legt hij uit waarom.

In de 35e minuut schoot Idrissi de bal beheerst in de verre hoek en in de extra tijd van de eerste helft schoot hij van dichtbij hard raak. Beide keren was Myron Boadu de aangever. Idrissi bracht zijn doelpuntentotaal op drie.

Bij RKC werd keeper Etienne Vaessen vlak voor de 0-2 per brancard afgevoerd, omdat hij duizelig was na een botsing. Hij werd vervangen door Kees Heemskerk. Vaessen liep een hersenschudding op.

In de video leggen RKC-aanvaller Darren Maatsen en doelman Kees Heemskerk uit waar de nederlaag aan lag.

Tilburgers onderuit tegen Vitesse
Willem II wist zaterdag de trouwe supportersschare bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse niet kunnen trakteren op een overwinning. Het elftal van trainer Leonid Sloetski was met 2-0 te sterk voor de Tilburgers. Beide doelpunten vielen na rust en kwamen op naam van Grot en Matavz.

Teamwatcher Fabian Eijkhout vindt dat Willem II terecht heeft verloren. In de video in de tweet legt hij uit waarom.

Doelman Timon Wellenreuther zag er niet gelukkig uit bij het tweede doelpunt. De Duitser, die bij de openingswedstrijd van het seizoen ook in de fout ging, verwijt zichzelf niets. Hij baalt vooral van de nederlaag. "En het ontbrak ons aan geluk."

In de video legt doelman Timon Wellenreuther waarom hij zichzelf niets verwijt.

De enige speler die over een tijdje met een goed gevoel terug kan kijken op de wedstrijd tegen Vitesse is Rick Zuijderwijk. De achttienjarige middenvelder maakte zijn profdebuut. Al werd dat door de nederlaag minder mooi dan gehoopt.

Rick Zuijderwijk was erg blij met zijn officiële debuut bij Willem II. In de video vertelt hij daar meer over.