Chris is op Brabant zo trots als een Fries: niet lullen, maar poetsen!

10 augustus 2019 om 15:45
nl
Niet lullen, maar poetsen. Het mag dan typisch Rotterdams zijn, maar ook Chris uit Den Bosch kan er wat van. Hij ergerde zich al tijden aan een smerig Brabant-bord waar hij wanneer hij van zijn werk komt vrijwel dagelijks langsrijdt. “Keer op keer nam ik mezelf voor het bord eens schoon te maken”, vertelt hij.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Uiteindelijk was het de tekst van ‘Brabant’ van Guus Meeuwis die Chris ertoe zette aan de slag te gaan. De woorden ‘was men maar op Brabant zo trots als een Fries’, gaven hem het laatste zetje. “Ik hoorde het liedje en donderdag na mijn werk heb ik mijn Tomos aan de kant gezet en de handen uit de mouwen gestoken”, zegt hij.

Gewapend met doek, een volgens Chris ‘vriendelijke’ reiniger en een glaskrabber om de stickers te verwijderen ging hij aan de slag met het Brabant-bord op de Treurenburg, net na de Hedelsebrug. In een kwartiertje was het gepiept.

 

 

Grote glimlach
“Het bord ziet er weer toonbaar uit”, concludeert de aanpakker. Een conclusie waar wij het helemaal mee eens zijn: Brabant glimt weer! Vrijdag reed Chris weer langs ‘zijn’ bord, laat hij weten. Dit keer met een grote glimlach op zijn gezicht.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.