Video

Eduard heeft voor de tweede keer kanker en moet bakkerij wéér sluiten

10 augustus 2019 om 17:42
nl
Bakker Eduard Sandig en zijn vrouw Agnes hebben een goedlopende bakkerij in Waspik, maar nu het noodlot voor de tweede keer toe heeft geslagen, moet de bakkerij dicht. Eduard (60) heeft voor de tweede keer kanker en moet een zware operatie ondergaan. Het stel is bedroefd maar vastberaden om terug te komen wanneer Eduard hersteld is. "De klanten geven ons de kracht om ervoor te gaan."
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

"Ze hebben de poten onder onze kont vandaan geslagen", vertelt Agnes over het moment waarop zij en Eduard te horen kregen dat de kanker terug was. Zeven jaar geleden kreeg Eduard prostaatkanker en moest hij zijn bakkerij ook al sluiten. Toen hij beter was, begon hij zijn huidige bakkerij in Waspik. Maar nu moet hij maandag wederom onder het mes. Dit keer om een tumor op zijn longen te verwijderen. Een derde van zijn long wordt daarbij verwijderd en ook zijn lymfeklieren. "En dan is het maar afwachten hoe ik daaruit kom", vertelt Eduard. "Blijft alles schoon? Of moet ik nog een nieuw traject in? Dat moeten we helaas afwachten."

Steun in de rug
"Naast dat het een vreselijke ziekte is, moeten we ook nog onze hobby opgeven", zegt zijn vrouw Agnes. Het bakkersstel haalt veel energie uit het werk. "Het is gewoon te leuk. En vooral nu het slecht met ons gaat zie je hoeveel de klanten voor ons betekenen: mensen komen met kaartjes, bloemen, en lieve woorden. Dat geeft je gewoon onwijs veel kracht om door te gaan."

De klanten van de bakkerij zijn geschokt door het nieuws over de gezondheid van Eduard. "Ik kom hier zo graag!", zegt een van de vaste klanten. "Er is altijd tijd voor een praatje en het brood is zo lekker. Ik heb nu heel mijn vriezer vol liggen met brood, maar daar ga ik het natuurlijk nooit lang genoeg mee volhouden.""Ik ga hem missen, ons bakkertje", zegt een andere klant. "Maar hij is sterk, hij komt hier gewoon uit!"

Heropenen
Begin oktober wil het stel de bakkerij weer openen, mits de gezondheid van Eduard dat toe laat. "We willen gewoon heel graag door. Met de bakkerij, maar natuurlijk ook met leven. Hopelijk krijg ik daar de kans voor", zegt de bakker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.