PSV-supporters voeren actie tegen zondagavondwedstrijden door applaus na 20 minuten stilte [VIDEO]

11 augustus 2019 om 20:33
Supporters applaudisseren in de twintigste minuut. (Foto: Job Willemse)
Supporters applaudisseren in de twintigste minuut. (Foto: Job Willemse)
PSV-supporters hebben zondagavond tijdens het duel met ADO Den Haag actie gevoerd tegen het late aanvangstijd. In de twintigste minuut werd geprotesteerd door te applaudisseren en te zingen. De eerste twintig minuten waren de supporters nagenoeg stil.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

PSV moet van de eerste drie eredivisieduels dit seizoen er twee op zondagavond spelen. Zondagavond werd om acht uur afgetrapt in Eindhoven en dat vinden veel supporters te laat.

Na precies twintig minuten klonken pas de eerste liederen in het Philips Stadion. 'Anti zondag 20 uur!!!' was te zien op meerdere spandoeken.

Wachten op privacy instellingen...

'Geen rekening gehouden met supporters'
De actie was aangekondigd. "De twaalfde man van PSV wil een signaal afgeven, dat het zo niet langer kan," meldde de supportersvereniging. Ze vindt dat met de belangen van de supporters geen rekening wordt gehouden

De KNVB heeft de zondagavondwedstrijd ingevoerd om clubs die doordeweeks Europese wedstrijden spelen meer rust te kunnen geven. PSV speelde donderdag in Noorwegen tegen FK Haugesund en kreeg nu een paar uur extra rust.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...