Verkoop lachgas verboden op en rondom Decibel Outdoor, gemeente en politie schrijven boetes uit

15 augustus 2019 om 12:57
nl
Mensen die lachgas hebben ingeslagen en dit willen verkopen op of rondom het terrein van het dancefestival Decibel Outdoor, kunnen dit weekend een boete verwachten. Dit laat de gemeente Hilvarenbeek weten. Bij overtreding schrijven politieagenten of buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) direct een bon uit.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Het is voor het eerst dat deze maatregel wordt genomen”, laat een woordvoerder weten. “We hebben tijdens eerdere evenementen vastgesteld dat er veel wordt verkocht op en rondom het terrein, waaronder lachgas. Dat kan risico’s hebben voor de openbare orde en veiligheid.”

Inbeslagname
Het verbod geldt alleen voor de verkoop van het populaire gas dat een roes veroorzaakt. Het gebruik ervan is niet strafbaar. Toch wordt dit ook niet gewaardeerd. “De organisator heeft huisregels. Ze controleren iedereen bij binnenkomst en lachgas zal in beslag worden genomen”, zegt de gemeentewoordvoerder. Decibel Outdoor is van vrijdag tot en met zondag op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Goed voorbeeld doet volgen
Meer gemeenten proberen het gebruik van lachgas te beperken tijdens feesten en festivals. Zo mocht het genotsmiddel ook niet verkocht worden op de Zwarte Cross en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Bij het Volksfeest in het eveneens Gelderse Winterswijk is eind deze maand ook het gebruik ervan verboden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.