Bierprijs bij voetbalclub NAC toch omhoog, maar er komen geen acties van supporters - Omroep Brabant

Bierprijs bij voetbalclub NAC toch omhoog, maar er komen geen acties van supporters

16 augustus 2019 om 10:23
nl
De bierprijs bij voetbalclub NAC gaat toch omhoog. Dat is de uitkomst van een gesprek donderdag tussen de Clubraad en exploitant NHG Horeca Groep. De prijs van koffie, thee, chocolademelk en water blijft wel gelijk. Hiermee zijn acties van de baan.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De NHG Horeaca Groep heeft de meerderheid van de supporters van NAC kunnen overtuigen. Eigenaar Ebert Dollevoet legde donderdagavond op de vergadering van de Clubraad uit dat hij niet anders kan omdat in de voorbije jaren onder meer de inkoop- en loonkosten zijn toegenomen. Een pilsje en frisdrank gaan daarom voortaan niet 2,50 maar 2,70 euro kosten.

Halve liters drinken loont
De horecabaas komt de aanhang van NAC wel voor een deel tegemoet. De prijs van koffie, thee, chocolademelk en water blijft namelijk gelijk (2,50 euro). Ook met de grootverbruikers van bier wordt enigszins rekening gehouden. Een halve liter gaat niet 5,40 maar 5,20 euro kosten.

Daarnaast heeft NGH toegezegd de prijzen de komende twee jaar niet te verhogen en gaat het bedrijf een extra financiële donatie doen aan NAC.

Acties van de baan
Met deze toezeggingen zijn acties tegen de prijsverhoging van de baan. Die werden eerder deze week aangekondigd door supportersgroep Breda Loco's. De bedoeling was om vrijdag tijdens de rust van de wedstrijd NAC-Helmond Sport de verkooppunten te blokkeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.