Video

Björn Koreman rookte ooit een pakje per dag, nu maakt hij zich op voor zijn marathondebuut

17 augustus 2019 om 07:00
nl
Jarenlang rookte Björn Koreman stevig, tot een pakje per dag. En regelmatig bracht hij een bezoek aan de kroeg. Inmiddels heeft hij die 'leuke jaren' ver achter zich liggen. Van de ene dag op de andere stopte hij met roken en begon hij met lopen. En met succes. In oktober maakt hij in Eindhoven zijn marathondebuut.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Nadat Björn gestopt was met roken, liet hij zich op de kortere afstanden duidelijk gelden, zo werd hij onlangs vierde op het Nederlands kampioenschap 10.000 meter. Nu bereidt hij zich voor op een nieuwe uitdaging. In Eindhoven wil hij de marathon lopen in 2 uur en 20 minuten.

Van kettingroker naar succesvolle hardloper, Björn Koreman maakt zich op voor marathondebuut. Tekst gaat verder onder de video.

Aanvankelijk vond hij het nog moeilijk om vijf kilometer te lopen. Nu gaat hij voor die afstand de deur eigenlijk niet meer uit. Van niets werd het een paar keer in de week trainen. "Nu heb ik acht of negen hardlooptrainingen in de week", zegt de fanatieke loper.

Marathon Eindhoven
Zijn focus is nu gericht op de marathon. "De leukste hardloopwedstrijden zijn in Brabant. En ik heb mijn eerste halve marathon ook in Eindhoven gelopen. Ik heb daar goede herinneringen aan. Het is ook leuk dat er veel bekenden kunnen komen kijken. Ik heb er heel veel zin in om in Eindhoven mijn marathondebuut te maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.