Blunder gemeente Etten-Leur: 2000 e-mailadressen van inwoners gelekt

16 augustus 2019 om 18:09
nl
De gemeente Etten-Leur heeft vrijdagmiddag per ongeluk 2000 e-mailadressen van inwoners openbaar gemaakt. Dat gebeurde in een mail met daarin een enquête over de dienstverlening van de gemeente. Die mail is verstuurd aan alle mensen die in het afgelopen jaar contact met de gemeente hebben gehad.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het datalek vond vrijdag 'rond het eind van de middag' plaats. "De collega die de e-mail verstuurde kwam erachter dat de e-mailadressen in het verkeerde vakje stonden: niet in het anonieme bcc-rijtje, maar in het normale cc-vak", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "De collega is daarna heel erg geschrokken."

Melding bij Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens
Iedereen die de mail heeft gekregen, kon zien aan wie de mail nog meer was verstuurd. Een aantal van de getroffenen namen meteen contact op met de gemeente om te melden dat er iets was misgegaan.

De gemeente heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. “Uiteraard hebben wij alle betrokkenen onze excuses gemaakt. We bespreken dit incident in onze organisatie om te voorkomen dat het in de toekomst nog eens gebeurt”, schrijft de gemeente in een verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!