Video

The Voice of PSV: fans gezocht met een clubhart en een gouden strot

17 augustus 2019 om 18:00
nl
Voetbalclub PSV is niet alleen op zoek naar een nieuwe spits, maar ook naar een stem voor een tv-reclame. Daarom werden er zaterdag audities gehouden in het Philips Stadion. De opdracht: zing het eerste couplet van het clublied.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

En dat klinkt zo:


Sponsor Energiedirect is voor een tv-reclame op zoek naar 'De Stem van PSV'. De winnaar krijgt een hoofdrol en mag het clublied dan zingen op de middenstip. Om te beoordelen wie dat het beste kan, mochten honderd fans in het stadion auditie komen doen.
LEES OOK: Wil jij op de middenstip van PSV zingen? Sponsor zoekt naar de 'Stem van PSV'

'Dan komt één van mijn dromen uit'
Sander Ottens uit Eindhoven komt de auditieruimte zelfverzekerd binnen. In zijn hand een gitaar. Hij brengt een countryversie van het clublied van PSV. Ottens: "Ik speel al een tijdje in een countryband. Ik voel me beter met dan zonder gitaar dus ik dacht: Ik neem 'm gewoon mee. Ik ben al jaren fan van PSV en van countrymuziek en die twee gaan best samen."

Wachten op privacy instellingen...

Ottens: "Als ik word uitgekozen komt echt één van mijn dromen uit, om te mogen zingen op de middenstip van het stadion. Dan zou ik wel heel trots zijn."

Weddenschap
Mark Bergmans uit Veldhoven komt met een lach op zijn gezicht naar buiten. "Volgens mij ging het wel goed." Op de vraag waarom hij auditie doet, bekent hij dat het komt door een weddenschap. "De verliezer moest hier komen zingen en ik heb dus verloren. Ik ben wel zo iemand die het dan ook wel doet. En als ik word uitgekozen dan ga ik er ook echt voor."

Barbara Smits uit Leende komt binnen met een PSV-sjaal om haar nek. Verbaasd kijkt ze naar de vierkoppige jury. "Het lijkt Idols wel", lacht ze. Na haar auditie: "Ik vond het best spannend. Het ging wel lekker dus ik ben tevreden. Maar ik zie wel meer goede zangers, dus ik weet niet of ik een kans maak."

'Maar ik ben ook spits'
Een van die goede zangers is de 9-jarige Reza Inta. In zijn PSV-tenue zingt hij uit volle borst. Hij had zich dan ook goed voorbereid. "Ik heb het lied iedere avond geluisterd. Nu ken ik het uit mijn hoofd." Hij hoopt dan ook dat hij wordt uitgekozen om op de middenstip te gaan zingen. "Maar ik ben ook spits, dus ik kan ook komen voetballen."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.