Verdachten winkeldiefstal Rijen opgepakt dankzij oplettende omstanders: wandelaar treft buit aan

18 augustus 2019 om 09:45
De politie deed onderzoek bij de supermarkt. (Foto: Ashley Oomen / Stuve Fotografie)
De politie deed onderzoek bij de supermarkt. (Foto: Ashley Oomen / Stuve Fotografie)
Een 40-jarige supermarktdief uit Rijen is zaterdagavond opgepakt dankzij aanwijzingen van oplettende omstanders. De man was met een computer uit de plaatselijke Aldi gelopen zonder daarvoor te betalen. Ook een tweede verdachte werd aangehouden dankzij tips van omstanders.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Een medewerker van de supermarkt aan de Hoofdstraat in Rijen zag iets voor zeven uur dat een man met een computer in een doos wegliep zonder daarvoor te willen betalen. De politie werd onmiddellijk gewaarschuwd en door aanwijzingen van omstanders konden agenten het spoor volgen.

Achtervolging
Na een achtervolging arresteerden agenten rond tien voor halfacht op het Architect Aartsplein een 40-jarige verdachte uit Rijen. De politie heeft vervolgens een woning doorzocht waar de verdachten zich schuil zouden houden.

In die woning werd rond kwart over acht een 28-jarige verdachte uit Rijen aangehouden. De gestolen computer werd niet teruggevonden.

Computer gevonden achter boom
Om tien uur kwam een melding binnen dat een wandelaar de doos met daarin de computer had gevonden. Deze was verstopt achter een boom rond de Sportparkweg.

De wandelaar gaf de vondst door aan de politie. De computer is in beslag genomen.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...