Video

Willy van de Kerkhof geniet van 'Hitchcock-thriller' die FC Twente en RKC op de mat leggen

19 augustus 2019 om 12:23
nl
"Een Hitchcock-thriller." Het zijn de woorden die Willy van de Kerkhof maandagochtend gebruikt om de 'knotsgekke' wedstrijd FC Twente - RKC (3-3) te beschrijven. "De laatste vier, vijf minuten waren onvoorstelbaar." In de bizarre slotfase van het duel in Enschede vielen maar liefst drie doelpunten. Willy zat op het puntje van zijn stoel.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"De mensen moeten niet vijf minuten voor tijd naar huis gaan", haakt René van de Kerkhof in. Dat bewijst deze wedstrijd van RKC maar weer.

Willem II 'gelukkig'
De overwinning van Willem II op Fortuna Sittard (2-3) noemt Willy van de Kerkhof maandag in de wekelijkse terugblik op het voetbalweekend in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio 'gelukkig'.

Wat hem betreft had de wedstrijd op het kletsnatte veld in Sittard overigens helemaal niet gespeeld mogen worden. "Het veld was echt onbespeelbaar", zegt hij. "Niet leuk voor het publiek, maar ook niet voor de spelers zelf."

PSV 'zakelijke overwinning'
Met PSV tot slot gaat het volgens de gebroeders langzaam de goede kant op. Tegen een in de woorden van Willy 'armetierig' Heracles boekte PSV 'een simpele en zakelijke overwinning' in Almelo (0-2).

Er was volgens hem niet veel inspanning nodig om de drie punten mee naar huis te nemen. "Prima dus."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.