Video

Tienermeisje overleden bij steekpartij in huis Breda, minderjarige verdachte opgepakt

19 augustus 2019 om 14:59
nl
Een 15-jarig meisje is overleden nadat ze maandagmiddag was neergestoken in een huis aan de Bilderdijkstraat in Breda. Een 16-jarige jongen is ergens anders in de stad als verdachte opgepakt. Omstanders melden dat het om het vriendje van het slachtoffer zou gaan.
Geschreven door

De politie kreeg rond kwart over twee de melding van een steekpartij in het huis. Wie die melding heeft gedaan, wil de politie niet zeggen. "We zoeken nog uit of het inderdaad om een steekincident gaat", aldus een woordvoerder van de politie.

Direct na de melding kwamen veel hulpdiensten naar de Bilderdijkstraat. Zeker zes politie-auto's, een ambulance en een traumahelikopter werden ingeschakeld. Het meisje is nog gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten.

Minderjarige verdachte
Het meisje woonde met haar moeder in het huis in de Bilderdijkstraat. Ze was alleen thuis toen hulpdiensten haar zwaargewond vonden. "Vrijwel op hetzelfde moment als dat wij bij het slachtoffer kwamen, meldde de verdachte zich bij de politie", zegt de politiewoordvoerder. Hij wil niet ingaan op de details over hoe hij zich gemeld heeft. "De jongen is elders in Breda aangehouden."

Wat zijn relatie tot het slachtoffer is, wil de politie vanwege het feit dat hij minderjarig is niet zeggen. "Hij moet nog gehoord worden en hier zal ook zijn advocaat bij aanwezig zijn." Ook wil de politie nog praten met de moeder van het slachtoffer.

Op dit moment is de politie bezig met een sporenonderzoek in en om het huis.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.