Grote stroomstoring in Zuidoost-Brabant weer verholpen

19 augustus 2019 om 16:59
nl
In Zuidoost-Brabant zaten maandagmiddag 26.000 huishoudens zo'n anderhalf uur zonder stroom vanwege een brand in een transformatorhuisje in Aarle-Rixtel. Rond zes uur meldde netwerkbeheerder Enexis dat het probleem was verholpen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De stroom viel onder meer uit in Helmond, Gemert, Bakel, Laarbeek, Elsendorp, Boerdonk, Milheeze, Nuenen, De Rips, Lieshout, Handel en Beek en Donk.

Brand
De brand ontstond rond halfvijf. Een woordvoerder van Enexis liet weten dat het bedrijf uit veiligheidsoverwegingen de stroom had uitgeschakeld.

Volgens de brandweer was er iets in het transformatorhuisje te heet geworden waardoor de brand ontstond. Hoe dat precies kon gebeuren, is niet duidelijk. "Waarschijnlijk heeft het met een technisch mankement te maken", aldus de zegsman.

Verkeersproblemen
Door de stroomstoring ontstonden op verschillende plekken onder meer verkeersproblemen. Zo kon de Donkse brug in Beek en Donk richting Gemert en Veghel niet meer dicht. Hierdoor ontstond al snel een file van enkele kilometers.

Bovendien vielen de verkeerslichten op de N279 in Helmond uit, waardoor er veel verwarring onder de weggebruikers ontstond.

Winkels sluiten
Ook winkels hadden last van de stroomstoring. In Beek en Donk sloten enkele zaken hun deuren, omdat klanten niet meer bediend konden worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.