Wat gebeurt er als Michael van Gerwen een dartsbord wil kopen in een winkel in Nieuw-Zeeland?

23 augustus 2019 om 11:12
Michael van Gerwen vermaakte zich opperbest in de winkel. (Beeld: John McDonald)
Michael van Gerwen vermaakte zich opperbest in de winkel. (Beeld: John McDonald)
In de aanloop naar de New Zealand Darts Masters in Hamilton had Michael van Gerwen de tijd om een geintje uit te halen. Hij besloot donderdag in een warenhuis in Nieuw-Zeeland op zoek te gaan naar een dartsbord en liet dat filmen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De verkoopster had geen flauw benul wie ze voor zich had, toen de kale Vlijmenaar - toch de regerend wereldkampioen - het warenhuis samen met mastercaller John McDonald binnenkwam. “We zoeken een volledig set voor deze jongen", vertelde McDonald. "Hij wil een dartsbord en pijlen.”

'Die is really nice'
Toen ze waren aangekomen bij het rek met dartsborden, wees Van Gerwen naar een exemplaar in een groene doos. 'Zijn' kleur groen. "Die vind ik wel mooi."

"Zal ik hem even uit het rek halen en laten zien?", vroeg de verkoopster zonder achterdocht. Terwijl ze daarmee bezig was, knikte Van Gerwen met stalen gezicht: "Die is really nice."

Pronken
Toen viel het oog van de verkoopster op het gezicht van de darter die pontificaal op de doos pronkt. Lijkt die niet verdacht veel op...

Ze barstte daarop lachen uit. "What the hack!" Waarop Van Gerwen zijn lach ook niet meer kon inhouden.

Wachten op privacy instellingen...

Flinke hoofdprijs
Deze vrijdag had Van Gerwen geen tijd voor zulke geintjes. Er moest gewerkt worden. Tenslotte staat er in Hamilton een hoofdprijs van 20.000 pond op het spel. De New Zealand Darts Masters begonnen voor hem rond het middaguur met een wedstrijd tegen Kyle Anderson. Die klopte hij met 6-5.

Ook landgenoot Raymond van Barneveld kwam in actie in Hamilton. Hij treft Cody Harris en ook hij won.

Wachten op privacy instellingen...