1300 kilo cocaïne onderschept op weg naar Oosterhout, coke zat tussen vaten met bananenpulp verstopt

23 augustus 2019 om 13:25
nl
In een container met daarin vaten met bananenpulp heeft de douane dinsdagnacht op de Maasvlakte in Rotterdam 1300 kilo cocaïne gevonden. De container was op weg naar een bedrijf in Oosterhout. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt. Het bedrijf in Oosterhout heeft volgens het OM vermoedelijk niks met de drugssmokkel te maken.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De container kwam uit Costa Rica. Vlak voor de vondst van de lading coke vond de douane nog een partij cocaïne tijdens een controle op de Maasvlakte. Dat was een partij van 1650 kilo. Deze coke zat in een container met suiker die bestemd was voor het buitenland.

Ook deze container kwam uit Costa Rica. De drugs uit beide containers zijn inmiddels vernietigd.

Zes aanhoudingen
Onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde de politie naar een bedrijfspand in de Waalhaven in het Rotterdamse havengebied. Daar deden agenten in de nacht van donderdag op vrijdag een inval. Hierbij werden zes verdachten aangehouden, allemaal mannen in leeftijd variërend van 25 tot en met 50 jaar oud.

De verdachten worden maandag voorgeleid, zo laat het OM vrijdag weten. Waar de mannen vandaan komen, is niet bekendgemaakt. De verdachten zitten in volledige beperking, laat een woordvoerder van het OM in Rotterdam weten.

Hit and run container-team (HARC)
Een speciaal team van medewerkers van de douane, de FIOD, de zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam onderzoekt de zaak. Dit is een zogenoemd hit and run container-team (HARC-team).

Een gram cocaïne kost in Nederland gemiddeld 48 euro. Uitgaande van dit bedrag zou de onderschepte 1300 kilo coke een straatwaarde hebben van meer dan 62 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.