Man met mes zet Albert Heijn op z'n kop, bedreigt mensen en slaat agent

24 augustus 2019 om 21:38
Omroep Brabant
Omroep Brabant
De man zette de supermarkt op zijn kop. (Foto: FPMB)
1/2
Een 20-jarige man met een mes heeft zaterdagavond het Albert Heijn-filiaal aan het Bloemenoordplein in Waalwijk op zijn kop gezet. Hij bedreigde er mensen, gooide met spullen en sloeg een agent. Eerder had de man een stuk verderop op straat ook al meerdere mensen bedreigd.
Geschreven door

De man uit Waalwijk ging eerst met een mes langs bij familie, zo liet de politie weten. De precieze reden daarvan is volgens de politie nog niet duidelijk. Daarna is hij daar weggegaan en bedreigde hij onderweg naar de supermarkt andere mensen en vernielde hij meerdere auto's.

Wachten op privacy instellingen...

Pepperspray
Vervolgens ging hij de Albert Heijn in. Door zijn agressieve gedrag renden veel winkelende mensen in paniek de winkel uit. De politie was toen al gebeld en zat de man al op de hielen. Eén van de toegesnelde agenten kreeg in de winkel met een stok klappen van de man. Hij gooide ook met spullen om zijn aanhouding te voorkomen. Hierop spoot de politie met pepperspray, maar de man bleef zich verzetten. Hierop werd een hondengeleider met hond ingeschakeld en kon de man alsnog worden ingerekend.

Wachten op privacy instellingen...


De politieman die werd geslagen, raakte niet gewond. De verdachte heeft wel wat verwondingen opgelopen en is naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de woordvoerder van de politie gaat hij na zijn behandeling meteen naar de cel.

Volgens de melding die binnenkwam bij de politie, was de man naakt. Omstanders beamen dat echter niet. De toestand trok veel bekijks. Op foto's is te zien hoe tientallen mensen voor de supermarkt staan en toekijken.

Wachten op privacy instellingen...