Het huis van Corné zit onder de olie: 'Met man en macht bezig geweest, maar het gaat er niet vanaf'

26 augustus 2019 om 07:34
nl
"Ik deed 's morgens de voordeur open en de olie liep zo de gang in", vertelt Corné Klerkx uit Drunen. Zijn voordeur, de zij- en de voorgevel, de oprit, de garage, de auto, alles zit onder de olie. Waar de olie op zijn huis vandaan komt, is nog onduidelijk.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Corné woont in de Tibetlaan in Drunen en wist niet wat hem overkwam. "Dan denk je: wat is hier in godsnaam gebeurd?" Volgens hem gaat het zeker om twintig liter olie.

'Het gaat er gewoon niet vanaf'
Hij houdt er rekening mee dat er iets uit de lucht gevallen is. "Het eerste wat in me opkwam, was dat er ergens een vliegshow moet zijn geweest. Dit was ook een van de eerste reacties van de politie, die ik natuurlijk meteen heb gebeld. Dit komt echt van bovenaf. Het afdak is aan de onderkant helemaal niet geraakt, Het kan dus niet omhoog gegooid zijn."

Corné hoopt dat deze maandag een expert een kijkje komt nemen. "Zondag heb ik in samenspraak met de verzekeringsmaatschappij meteen bedrijven ingeschakeld om te voorkomen dat alles in de stenen trekt. Meteen proberen te handelen, zeg maar. Maar dan loop je aan tegen allerlei milieutoestanden waarmee je rekening moet houden. Dus je moet ook bedrijven inschakelen die alles opzuigen, zodat de olie niet in de grond trekt. Drie mensen zijn hier zondag van een uur tot halfacht met man en macht bezig geweest. Met hele grote voertuigen, allerlei apparaten en chemische middelen, maar het gaat er dus niet vanaf. "

'Afwachten'
De schade loopt volgens hem in de duizenden euro's'. "En ik moet maar afwachten wat de verzekering hiermee doet..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!